Në Ditën Botërore të Ligatinave – 2 Shkurt 2023, theksojmë nevojën për të rikthyer humbjen e shpejtë të ekosistemeve ligatinore dhe për të inkurajuar veprime për #ruajtjen dhe #rehabilitimin e tyre.
Ligatinat janë ekosisteme jetike. Strehë e 40% të specieve në mbarë botën, ato na mbrojnë nga përmbytjet, ofrojnë ushqim dhe ujë të pastër dhe luajnë një rol vendimtar në luftimin e ndryshimeve klimatike.
Fakt: ligatinat po zhduken tre herë më shpejt se pyjet.
Nëse humbasim ligatinat, jo vetëm që do të humbasim shërbimet jetike natyrore që ato ofrojnë – por edhe një nga armët kryesore në luftën kundër ndryshimeve klimatike.

 • Aktivitet ndërgjegjesues/informues
 • 03/02/2023
 • 10:00
 • Agjencia e Menaxhimit te Burimeve Ujore
 • Shqipëri
 • Tirane
 • Tirane
 • 1
 • Ermela Kraja | Enkelejda Gjinali
 • Pergjegjes sektori | Prof. Universiteti Politeknik i Tiranes
 • Studente te deges Inxhinieri Mjedisi UPT
 • Jo
 • Jo
 • Alba Zhori
 • Elio Nikolla