Dhënia e “Medaljes së Artë” nxënësve të shkëlqyer në vite që kanë përfunduar arsimin e mesëm të lartë me rezultate të shkëlqyera në vitet shkollore 2018-2019, 2019-2020.

QËLLIMI: Promovimi i nxënësve maturantë, të cilët në përfundim të arsimit të mesëm të lartë kanë arritur rezultate të shkëlqyera.

 

ORGANIZON: Kryeministria dhe Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë.

 

KRITERET PËR PËRFITIMIN E MEDALJES SË ARTË

·   Nxënësit të shkëlqyer ndër vite, pas përfundimit të arsimit të mesëm të lartë, i jepet “Medalje e artë”, nëse plotëson njëherësh kriteret e mëposhtme:

a)    Ka përfunduar arsimin e mesëm të lartë me notë mesatare 10.00.

b)    Në secilin prej provimeve kombëtare të detyruara të Maturës Shtetërore (MSh) është vlerësuar me jo më pak se nota e shkallëzuar 9.50.

c)     Në provimin kombëtar me zgjedhje të MSh është vlerësuar me jo më pak se nota e shkallëzuar 10.00.

d)    Ka vlerësimin në sjellje “Shumë mirë”, në gjitha vitet e arsimit të mesëm të lartë.

·                   Nderohet me “Medalje e artë” nxënësi që është fitues i njërit prej tri çmimeve të para në olimpiadat ndërkombëtare me më shumë se 15 vende pjesëmarrëse, sipas Rregullores “Për zhvillimin e olimpiadave kombëtare në arsimin parauniversitar dhe pjesëmarrja e nxënësve në olimpiadat ndërkombëtare”. 

 

SHËNIME:

 Për vitin shkollor 2018-2019, 3 nxënës plotësojnë kriteret për të përfituar “Medaljen e artë”, nga të cilët 2 nxënës plotësojnë kriterin e notës mesatare të përcaktuar në udhëzim, ndërsa 1 nxënës është fitues i medaljes së “BRONZIT”, në Olimpiadën Ballkanike të Matematikës (BMO), të zhvilluar në Moldavi në vitin 2019. 

   Për vitin shkollor 2019-2020, 37 nxënës plotësojnë kriteret për të përfituar “Medaljen e artë”, nga të cilët 1 nxënës plotëson njëherësh dhe kriterin e notës mesatare (Deni Mastori) të përcaktuar në udhëzim si dhe është fitues i medaljes së “BRONZIT”, në Olimpiadën Ndërkombëtare të Kimisë “International Olympiad of Metropolises”, të zhvilluar në Rusi në vitin 2019, ndërsa 36 nxënës plotësojnë kriterin e notës mesatare të përcaktuar në udhëzim.

Gjithsej janë 40 nxënës që plotësojnë kriteret për të përfituar “Medaljen e artë”, nga të cilët 20 nxënës kanë përfunduar arsimin e mesëm të lartë në institucionet arsimore private dhe 20 nxënës në institucionet arsimore publike.

Nga këta 40 nxënës për të përfituar “Medaljen e artë”, 38 nxënës plotësojnë kriterin e notës mesatare të përcaktuar në udhëzim, 1 nxënës është fitues në një nga tre vendet e para në olimpiadat ndërkombëtare dhe 1 nxënës plotëson njëkohësisht të dy kriteret.

 

 

Materiale të ndryshme (memo, statistika, raporte) mbi temën e aktivitetit (përngjitur formularit)

 

Tabela me të dhënat e nxënësve të shkëlqyer në vite:

 

Nr.

Emri

Mbiemri

DRAP

ZVA

Institucioni Arsimor

Pjesëmarrja

1

Laura

Kadëna

Korcë

Berat

Shkolla jopublik “Drita e dijes”

Konfirmuar

2

Kejsi

Gega

Elbasan

Sh. M. P “Luigj Gurakuqi”

Konfirmuar

3

Egis

Shega

Korçë-Pustec

Kolegji “Preka”

Konfirmuar

4

Klea

Kaçani

Korçë-Pustec

Kolegji “Preka”

Gjyshi – Flori Hanelli

5

Melisa

Mano

Korçë-Pustec

Kolegji “Preka”

Konfirmuar

6

Llazar

Shkurti

Pogradec

Gjimnazi. “Muharrem Çollaku”

Babai – Mirash Shkurti

7

Ardenis

Kapllani

Skrapar Poliçan

Gjimnazi “Ramiz Aranitasi”

Konfirmuar

8

Andja

Kola

Durrës

Durrës

Gjimnazi “Gjergj Kastrioti”

Konfirmuar

9

Gabrielo

Kalemasi

Durrës

Gjimnazi jopublik “Rilindja”

Konfirmuar

10

Breana

Shehetila

Tiranë

Kolegji “Turgut Ozal”

Nëna  dhe vëllai – Albina, Klarens

11

Drini

Hoxha

Tiranë

Kolegji “Turgut Ozal”

Babai – Igli Hoxha

12

Keivi

Marku

Tiranë

Kolegji “Turgut Ozal”

Konfirmuar

13

Mired

Kazazi

Tiranë

Kolegji “Turgut Ozal”

Nëna – Mimoza Kazazi

14

Kejsi

Limaj

Tiranë

Shkolla jopublike “Tirana Jonë”

Konfirmuar

15

Deni

Mastori

Tiranë

Gjimnazi “Sami Frasheri”

Konfirmuar

16

Deni

Shkëmbi

Tiranë

Gjimnazi “Petro Nini Luarasi”

Konfirmuar

17

Olti

Shehu

Tiranë

Kolegji “Mehmet Akif, djem”

Konfirmuar

18

Lajza

Seferasi

Tiranë

Kolegji “Mehmet Akif, vajza”

Konfirmuar

19

Orion

Merhori

Kavajë

Gjimnazi “Aleksandër Moisiu”

Konfirmuar

20

Ledja

Sterio

Kavajë

Gjimnazi “Aleksandër Moisiu”

Nëna – Klodjana Hylviu

21

Arjon

Kuçuku

Fier

Fier

Shkolla jopublike “Dertliu”

Konfirmuar

22

Nora

Osmënaj

Fier

Shkolla jopublike “Dertliu”

Konfirmuar

23

Joner

Nikolla

Sarandë-Konispol

Gjimnazi “Hasan Tahsin”

Konfirmuar

24

Ergi

Nushi

Lushnje

Gjimnazi “18 Tetori”

Konfirmuar

25

Alesia

Alushi

Lushnje

Gjimnazi “18 Tetori”

Konfirmuar

26

Desara

Xhumari

Lushnje

Gjimnazi “18 Tetori”

Konfirmuar

27

Ersuina

Gjini

Lushnje

Gjimnazi “18 Tetori”

Konfirmuar

28

Alkida

Marku

Lushnje

Shkolla jopublik “N.P. Nebi Sefa”

Babai – Gëzim Marku

29

Kesjana

Doko

Vlorë-Himarë

Gjimnazi “Ali Demi”

Konfirmuar

30

Deborah

Alikaj

Vlorë-Himarë

Gjimnazi “Ali Demi”

Konfirmuar

31

Dea

Sulçaj

Vlorë-Himarë

Gjimnazi “Ali Demi”

Konfirmuar

32

Kenida

Beqaj

Vlorë-Himarë

Gjimnazi “Ali Demi”

Konfirmuar

33

Kiara

Dautaj

Vlorë-Himarë

Gjimnazi “Ali Demi”

Konfirmuar

34

Enea

Osmëni

Vlorë-Himarë

Shkolla jopublike “Nr. 1”

Konfirmuar

35

Joana

Ngresi

Vlorë-Himarë

Shkolla jopublike “Aulona”

Konfirmuar

36

Geri

Gjylbegu

Vlorë-Himarë

Shkolla jopublike “Aulona”

Vëllai – Gent Gjylbeku

37

Erisa

Hoxha

Fier

Shkolla jopublike “Dertliu”

Konfirmuar

38

Sibel

Luizi

Lezhë

Shkodër

Gjimnazi “Hasan Riza Pasha”

Konfirmuar

39

Sonja

Ndokaj

Lezhë

Gjimnazi jopublik “Rogacionistët”

Konfirmuar

40

Igli

Mlloja

Shkodër

Gjimnazi “Hasan Riza Pasha”

Konfirmuar

 

  • 23/04/2021
  • 11:00-12:00
  • Salla e hartave, Kryeministri.
  • NUMRI I PJESËMARRËSVE: •43 AUDIENCA: a)Kryeministri z. Edi Rama b) Ministrja e MASR znj. Evis Kushi c) 32 nxënës d) 9 familjarë të nxënësve që nuk mund të marrin dot pjesë personalisht për shkak se studiojnë jashtë vendit.
  • NUMRI I PJESËMARRËSVE: •43 AUDIENCA: a)Kryeministri z. Edi Rama b) Ministrja e MASR znj. Evis Kushi c) 32 nxënës d) 9 familjarë të nxënësve që nuk mund të marrin dot pjesë personalisht për shkak se studiojnë jashtë vendit.