Pyetje: Ju e keni shprehur dhe më herët në diskutimet me FMN-në, që vaksinimi do të jetë tregues i rritjes ekonomike ose i asaj se si do të shkojë procesi i ringritjes nga kjo situatë. Tashmë që vaksinimi ka filluar dhe duket se do shkojmë drejt imunitetit të tufës, çfarë parashikimi ka Banka e Shqipërisë që do të ketë vaksinimi në projeksionin e saj të rritjes ekonomike?

Guvernatori: Viti i kaluar u mbyll me një recesion, rënie ekonomike,  shifra përfundimtare e të cilit pritet të dalë rreth nivelit – 4%. Natyrisht, dhe në bazë të deklaratës së politikës monetare dhe të analizave që ne kemi bërë me departamentet  e Bankës së Shqipërisë, në linjë dhe me partnerët tanë ndërkombëtarë si Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore, parashikojmë të kemi rritje ekonomike gjatë 2 viteve në vijim.

https://www.bankofalbania.org/Shtypi/Njoftimet_per_shtyp/Pyetje_pergjigjet_e_konferences_per_shtyp_te_dates_24_mars_2021.html

 

  • 24/03/2021
  • 16:00
  • Banka e Shqipërisë
  • Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko,
  • Gazetarë