E nderuar zj. Ministre e Arsimit Sportit dhe Rinisë,

I nderuar z. Kryetar i Shoqatës Shqiptare të Bankave,

Të nderuar nxënës e mësues, miq dhe kolegë,

Kam kënaqësinë t’ju uroj mirëseardhjen në ceremoninë çelëse të Javës Globale të Parasë për vitin 2021. Prej pothuajse 10 vitesh, Banka e Shqipërisë është bërë pjesë e kësaj lëvizjeje ndërkombëtare, duke organizuar përgjatë çdo fund marsi aktivitetet edukative dhe ndërgjegjësuese për grupmoshat e nxënësve të arsimit para universitar dhe atij universitar. Si është tashmë e traditës, Java Globale e Parasë organizohet në bashkëpunim me Shoqatën Shqiptare të Bankave dhe me mbështetjen e vyer të Ministrisë së Arsimit, Sportit dhe Rinisë. Për shkak të vështirësive shkaktuar nga pandemia COVID-19, Java Globale e Parasë për këtë vit nuk do të çelet si zakonisht në mjediset e Muzeut të Bankës së Shqipërisë, por virtualisht, në respektim të rregullave të distancimit social.  

https://www.bankofalbania.org/Shtypi/Njoftimet_per_shtyp/Fjala_e_Guvernatorit_Sejko_ne_ceremonine_e_hapjes_se_Javes_se_Parase_22-26_mars_2021.html

 

  • 23/03/2021
  • 16:00
  • Online
  • Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko,
  • Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, zj. Evis Kushi, dhe Kryetari i Shoqatës Shqiptare të Bankave, z. Silvio Pedrazzi.