Ligji ndalon aktivitete politike ne mjedise shkollore dhe aktualisht shkolla duhet te jete online, megjithate deputeti E.Bushati, koordinator politik i PS Tirane ka publikuar aktivitet te tij (me siglen e PS veshur/te dukshme) me nxenes e mesues te kesaj shkolle, ku deklaron se ka shperndare edhe dhurata. Perdorimi i shkolles, perfshirja e mesuesve/drejtuesve, akti i deputetit, dhuratat dhe sigla politike ne shkolle, jane akte qe vijne ne kundershtim me Kodin Zgjedhor