Më datë 07.01.2021 Kryetari I Bashkisë Tiranë Erion Veliaj ka postuar në faqjen e tij Facebook një veprimtari gjatë të cilës së bashku me deputetin e Kuvendit të Shqipërisë Sadi Vorpsi dhe Kryetari I Njësisë Administrative Farkë Adrian Tufa kanë inaguruar banesat e rindërtuara nga tërmeti të  familjes së Ramazan Memës dhe familjes së Mariglen Balles në Farkë me mbishkrimin: Në familjet e Ramazan Memës dhe Mariglen Ballës  në Farkë ka vetëm gëzim – sapo kanë hyrë në shtëpitë e reja , duke hedhur pas krahëve një vit të vështirë me tërmetin. Pak nga pak, si familjet e Ramazanit dhe Mariglenit, po strehojmë këdo që u prek nga ajo fatkeqësi. Bashkë !”

Kryetari I Bashkisë Tiranë Erion Veliaj është subjekt I vendimit nr.9 datë 24.12.2020 të miratuar nga Komisioni Qendror Zgjedhor  dhe veprimi I kryer prej tij sipas nenit 3 të këtij vendimi parashikohet si “veprimtari te ndaluar per tu promovuar”. Më konkretisht në pikën 1.1, gërma “d” e tij parashikohet se “veprimtarite e ndaluara per tu promovuar” janë veprimtari publike që përfshijnë mbështetjen dhe promovimin e objekteve të rindërtuara ose në proces rindërtimi nga fatkeqësite natyrore.

Për sa më sipër kërkojme shqyrtimin e rastit konkret dhe marrjen e masave administrative sipas parashikimeve të vendimit.

https://www.facebook.com/ErionVeliaj/videos/1702414226598463