Koncepti i monitorimit te burimeve shteterore ne periudhen 4 muaj perpara zgjedhjeve lidhet me nevojen qe shteti/zyrtaret e larte te mos perdorin funksionin zyrtar dhe parate/mjetet publike per fushate. KQZ ka publikuar kerkesat e institucioneve per aktivitete, por te gjitha aktivitetet e kryeministrit raportuara ne faqen e KQZ midis dates 29, 30, 31 dhjetor 2020 ka pasur shkelje te disspozites ligjore, pasi kryeministri perdor siglen e PS ne aktivitete zyrtare shteterore, gje qe automatikisht e ben aktivitetin me natyre partiake. Sigla e PS eshte perdorur ne cdo dalje te kryeministrit ne aktivitete me fonde shteterore, ne Tirane, Vlore, Shijak dhe Durres (ilustrimi ne foto).